Traductor
Catalan English French Galician German Italian Portuguese Spanish

43a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears

Lleida - Octubre de 2012

+ informació  |  programa 


Accés usuaris
Inici


Placa de la Paeria al Mèrit Cultural

General - Informació general
 
L’ALCALDE DE LLEIDA LLIURA A L’AGRUPACIÓ ILERDENCA DE PESSEBRISTES
LA PLACA DE LA PAERIA AL MERIT CULTURAL
 
 

L’alcalde de Lleida Àngel Ros, ha lliurat a l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes la Placa al Mèrit Cultural, amb ocasió del 50 aniversari de la nostra entitat.
 
L’acte de lliurament de la Placa, tingué lloc el 10 de maig al vespre, vigila de la festa del patró de la ciutat Sant Anastasi, celebrat al Saló de Plens del Palau de la Paeria, presidit per la Corporació Municipal i les primeres autoritats de la ciutat. Fou en el decurs del solemne acte d’inici de les Festes de Maig, després de la proclamació de les Pubilles de la Festa i abans de la lectura del Pregó a càrrec del rector de la Universitat de Lleida Roberto Fernández. 
 
La nostra entitat va rebre aquest reconeixement conjuntament amb altres 18 entitats i 5 lleidatans, que van ser honorats amb la medalla de la ciutat. L’alcalde Àngel Ros, després de fer el lliurament de les plaques i medalles, la nostra fou recollida pel president Àngel León; dirigí unes paraules a totes les entitats guardonades, agraint així la “seva tasca al servei de la societat que han portat a terme al llarg d’una dilatat període de temps”.
 
Pel que fa a la nostra entitat, l’alcalde Àngel Ros en la seva intervenció digué: L’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, va prendre el relleu en la convocatòria dels concursos de pessebres a la Federació de Joves Cristians de Catalunya. 
 
D’aleshores ençà, ha consolidat el Concurs de Pessebres que ha arribat enguany a la setanta-setena edició amb diferents modalitats, que impliquen al teixit associatiu de la ciutat en al confecció de pessebres. 
 
Amb motiu de la celebració del 50 anys de l’Agrupació, Lleida acollirà el proper mes d’octubre la quaranta-tresena Trobada de Pessebristes de Catalunya I Balears.
 
L’entitat és també impulsora de la celebració del Cicle de Nadal i de la recuperació de la Festa i Romeria dels Fanalets de sant Jaume, una tradició amb més de 400 anys d’història a Lleida.
 
Felicitats per trametre l’esperit del Nadal i les tradicions populars als nostres nens i nenes i, per extensió, a tota la ciutadania.