Traductor
Catalan English French Galician German Italian Portuguese Spanish

43a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears

Lleida - Octubre de 2012

+ informació  |  programa 


Accés usuaris
Inici


Assemblea General de l'Agrupació de Pessebristes

General - Informació general
 
Una vegada passades les activitats de les passades festes, amb la Cloenda del Cicle de Nadal, l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes va celebrar el divendres 27 de gener la seva Assemblea General de socis, que tingué lloc a la Sala de Juntes de l’entitat, a la capella del Peu del Romeu.
 
Presidí l’Assembla el president Àngel León, acompanyat per la seva Junta directiva i amb una nodrida assistència de socis.
 
 
 
Llegida l’acta de l’Assemblea anterior, el president va presentar l’informe de les activitats celebrades durant l’any 2011, valorant molt positivament tota la feina feta per l’entitat.

 
INFORME ACTIVITATS 2011
 

16 Gener

Cloenda Cicle de Nadal a l’Auditori Enric Granados

21 Gener

Assemblea General de l’Agrupació.

9 Febrer

Xerrada Sobre Fanalets i Pessebrisme al Col·legi Claver.

1 Abril

Visita Capella Grup de l’Associació Naciona Alpina de Turín.

2 Abril

Participació de l’Agrupació a la Diada de la Cultura Popular amb un estand de Taller de Fanalets a la Pça. Catedral, a càrrec del Mestre Fanaler Carles Domènech.

6 Juliol

Taller de fanalets a la Biblioteca Pública, a càrrec de Carles Domènech.

12 juliol

Taller de fanalets a l’AVV Jaume I, a càrrec de Carles Domènech.

13 Juliol

Xarrada de Jordi Curcó a Res Non Verba, dedicada als orígens històrics de la tradició dels Fanalets de Sant Jaume

15 Juliol

Programa l’Àtic de la Pepita Ruestes a “La Mañana TV”, amb la participació d’Àngel León i Carles Domènech.

18 Juliol

A la capella del Peu del Romeu, presentació de Fanalets al LXX Concurs dels Fanalets de  Sant Jaume.

22 Juliol

Trobada poètica al Peu del Romeu.

23 Juliol

Ofrena floral a Sant Jaume a càrrec del Centro Galego

24 Juliol

Missa dels Fanelts, Romeria i lliurament de premis a la sala d’actes de l’IMAC. Lliurament del títol de “Mestre Fanaler” a Carles Domènch i Homenatge a Casimiro Jover, autor del fanalet de la imatge de Sant Jaume.

25 juliol

Missa de Sant Jaume a la Capella del Peu del Romeu, concelebrada per Mn. Vicens Alfonso, Jaume Melcior i Santiago Mataix. Donació de 2 fanalets de metall de Casimiro Jover i una gravació musical basada en la música dels fanalets, del mestre Josep Prenafeta, donada per la seva vídua Sra. Pilar Boldú. Representació al pati del I.E.I. de “Sant Jaume ve de Galícia”, a càrrec del Grup TOAR. Passeig des-de l’ I.E.I., Capella, Pça dels Fanalets de Sant Jaume i visita al Museu Diocesà, organitzada conjuntament amb el Museu de Lleida.

15 Setembre

Visita del president i Junta al delegat del Govern de la Generalitat,  Ramón Farré.

17 i 18 de setembre

Participació al Portes Obertes Centre Històric, amb la escenificació de la llegenda de Sant Jaume, a càrrec de l’actor Jordi Vives.

11 Setenbre

Visita a la Capella del Peu del Romeu de les Mestresses de casa de Castillonroy.

16 Octubre

Participació a la 42 Trobada Pessebristes de Catalunya i  Balears a Parets del Vallès i designació de Lleida com a seu de la 43 Trobada

8 Desembre

Instal·lació Pessebre a la Seu Vella.

11 Desembre

Benedicció “Jesusets” a la parròquia de Sant Martí a càrrec del bisbe de Lleida Joan Piris. 

12, 14 i 15 desembre

VII Edició cantades  Cors Nadal a l’Aula Magna de l’I.E.I.

13 Desembre

Visita a les exposicions de pessebres i Pregó de Nadal al Saló de Plens del Palau de la Paería, a càrrec de la M.H. Sra. Núria de Gispert, Presidenta del Parlament de Catalunya. Signa al Llibre d’Honor de l’Agrupació.

14 Desembre

III Pujada del Pessebre al Cim de Montmaneu, organitzada per la Sub-delegació de Defensa amb la col·laboració de l’Agrupació.

16 Desembre

A “Res Non Verba”, presentació de pessebres al XXXVI Concurs Infantil i Juvenil de Pessebres .

17 Desembre

Inauguració Obres de Reforma Capella i de l’exposició de Diorames. Donació del diorama del Dr. Ferran Boneu. Donació d’un pessebre de metall del Casimiro Jover. Donació d’un baix relleu per part de Mn. Vicens Alfonso.

18 Desembre

Jornada de Germanor. Missa a l’Oratori de la Verge Blanca de l’Acadèmia. Dinar de Germanor. Visita a les exposicions de pessebres del Peu del Romeu  dels novicis mercedaris del santuari de Sant Ramon.

 
 
El president, en el seu informe va destacar com a importants les següents accions:

  • Les obres de pintura i condicionament de la seu de l’entitat: Capella del Peu del Romeu, escales i les tres plantes superiors, a càrrec del membre de junta, l’artista José A. Ferrer.
  • A petició de la nostra entitat, el servei municipal de jardineria es fa càrrec del manteniment de la jardinera que hi ha a la porta principal de la capella.
  • La donació de la Mestre Pessebrista Conxita Castellà, d’una importantíssima col•lecció de conjunts i figures de pessebres, encara per catalogar amb, amb les quals es pretén organitzar una exposició extraordinària el proper Nadal .
  • La cessió en dipòstit de la col.lecció de diorames bíblics del mestre pessebristes Emili Tordera.
  • La gran acollida de la nostra pàgina web, gràcies a la col·laboració del membre de Junta Salvador Carles.
  • La col·laboració del membre de Junta Josep Lluis Barrachina, autor de la nadala artística de felicitació als socis, iniciativa endegada aquest Nadal 2011.
  • L’agraïment al Sr. José Ferrer, gràcies al qual podrem obrir la Capella 25 dies a l’any i també la col·laboració, en aquest tema, del Sr. Emili Tordera 
  • Les petites aportacions que centenars de lleidatans anònims fan a l’escolanet de la porta principal de la capella i als devots de Sant Jaume, que estimen i conserven les tradicions com la nostra dels Pessebres i dels Fanalets, que aporten una gran ajuda a la nostra tresoreria.

El president, en nom de l’entitat, va agrair a la Paeria i a la Diputació tota la col·laboració institucional rebuda , que representa un bon suport per l’èxit del Cicle de Nadal 2011, com també per la bona celebració de la multitudinària festa i Romeria dels Fanalets de Sant Jaume.
 
 
43 TROBADA DE PESSEBRISTES DE CATALUNYA I BALEARS A LLEIDA
 
En darrer lloc, el president va referir-se a la celebració en aquest any 2012 del 50 Aniversari l’Agrupació. Per aquets motiu es faran un seguit d’actes durant tot l’any, dels que destacà l’organització de la 43ª Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears, assenyalada pel el 28  d’octubre a Lleida.
 
 
L’Assembla va donar la seva aprovació a l’informe del president, així com a l’estat de comtes de l’entitat, valorant molt positivament tot l’esforç i treball que l’Agrupació ha fet durat l’any 2011.