Traductor
Catalan English French Galician German Italian Portuguese Spanish

43a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears

Lleida - Octubre de 2012

+ informació  |  programa 


Accés usuaris
Inici


La Romeria dels Fanalets de Sant Jaume

Cicle de Sant Jaume - Informació general
La més singular evocació del pas de l’apòstol Sant Jaume per Lleida, és sens dubte la tradicional i infantil “Romeria dels Fanalets de Sant Jaume”, que reviu i rememora tots els anys el “Miracle dels Fanalets”.

Cada 24 de juliol al vespre, en la vigília de la festa de l’Apòstol, els infants de la ciutat amb els seus fanalets de llum i colors, protagonitzen el seguici popular i religiós que acompanya la imatge de Sant Jaume que es venera en la capella del Peu del Romeu, seguint el trajecte que segons la tradició feu el mateix apòstol (de capella a capella), formant un emocionat corrua de llum i fent memòria anyal d’aquell fet venturós. La Romeria te la seva sortida marcada a les 9 de la nit enfront de l’església de la Mare de Déu del Carme, on un hora abans s’ha celebrat la “Missa dels Fanalets”, oficiada com es costum pel bisbe de la diòcesi.
 
Encapçalen el seguici popular els gegants de la ciutat, que en aquesta ocasió llueixen també artístics fanalets, així com el Ball de Bastons. Tot seguit segueix, estendard de l’Apòstol que situat en la capçalera de la Romeria, assenyala el seu caràcter religiós, essent presidida per la carrossa del Sant, que es solemnement acompanyada per la junta de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, autoritats i representacions i una banda de música. Segueixen tot seguit els centenars d’infants portant amb il·lusió i entusiasme els seus fanalets de llum i colors, acompanyats per llurs pares i familiars.