Inici Arxiu d'articles


Restauració del mural de la capella del Peu del Romeu

La restauració consisteixen en una neteja a fons de l’obra, la recuperació d’alguns elements afectats pel pas del temps i l’aplicació d’un vernís protector que permeti una major conservació. Tanmateix els treballs inclouen una millora de la seva il·luminació, per a que els lleidatans puguin contemplar-la aquets dies en tot el seu esplendor.

El mural, realitzat a mena de retaule l’any 1966 pel desaparegut pintor lleidatà i destacat membre de la nostra entitat Miquel Roig Nadal, evoca la llegenda dels Fanalets de Sant Jaume, quan segons la tradició tingué lloc en l’indret on ara hi ha la capella. La narració ens diu que uns àngels van baixar del cel amb fanalets de llum per auxiliar Sant Jaume, que en el pelegrinatge apostòlic per Lleida s’havia clavat una punxa al peu que no el deixava caminar.

L’artista va reproduir en la pintura, les dues versions del que succeí: Una, que explica que foren els àngels amb fanalets els que van baixar del cel per auxiliar Sant Jaume i l’altra que en fa protagonistes els infants de la ciutat, que sortiren de les seves cases en auxili del pelegrí. Així en la pintura apareixen representats els àngels auxiliant Sant Jaume i també un grup d’infants, concretament cinc (tres nens i dues nenes) en al·lusió als cinc fills del pintor,

Els lleidatans podran contemplar la pintura restaurada a partir del 19 de juliol i fins la festa de Sant Jaume, el diumenge 25 de juliol. Durant tots aquets dies s’obrirà la capella  al públic per a poder visitar l’exposició del LXIX Concurs de Fanalets. Tanmateix el diumenge 25 de juliol, festa de Sant Jaume, a les 10 del matí s’oficiarà en la capella la única Missa que s’hi celebra a l’any.

Darrera actualització (dijous, 15 de juliol de 2010 14:35)

 

Afegeix el teu comentari

El teu nom:
El teu correu electrònic:
La teva web:
Comentari:
  La paraula per a verificació anti SPAM. Lletres minúscules solament i sense espais.
Paraula de seguretat:
Federació Catatala de Pessebristes