Inici Arxiu d'articles


Programa de la Romeria dels Fanalets

La Romeria farà l’habitual itinerari amb al seva sortida a la Rambla de Ferran, per prosseguir pels carrers Democràcia i Carme, Porta Ferrissa, carrer Sant Joan, plaça Sant Joan, plaça Paeria i carrer Major fins arribar a la confluència amb el carrer Cavallers, on hi ha la capella de Sant Jaume del Peu del Romeu, seu de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes

La cloenda de la Romeria es farà enguany al Pati de les Comèdies, davant la seu de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), amb la pregària a Sant Jaume dels Fanalets i la benedicció final dels infant. Tot seguit, a la sala d’actes de l’IMAC, tindrà lloc el Lliurament de Premis del LXIX Concurs de Fanalets de Sant Jaume

 MISSA A LA CAPELLA DEL PEU DEL ROMEU

El diumenge 25, festa de Sant Jaume a les 10 del matí tindrà lloc a la capella del Peu del Romeu, al carrer Major la celebració de la única Missa que s’hi celebra a l’any, en honor a Sant Jaume i en commemoració de l’Any Sant Compostel·là, oficiada per Mn. Vicenç Alfonso Miret, consiliari de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes.

La Missa serà aplicada en sufragi dels difunts de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes i molt especialment pels esposos i historiadors Romà Sol i Carme Torres, singulars socis de l’entitat.

La capella romandrà oberta durant tota la jornada per a que els lleidatans puguin visitar Sant Jaume en el Peu del Romeu.

REPIC DE CAMPANES A LA SEU VELLA I VISITA TEMÀTICA AL MUSEU DE LLEIDA

Altres dos actes previstos en la festa de Sant Jaume són un Repic de les campanes de la Seu Vella, organitzat per la Confraria de Campaners de Catalunya i una Visita temàtica al Museu de Lleida, dedicada al Camí de Sant Jaume i amb la seva cloenda a la capella del Peu del Romeu.

REPRESENTACIÓ ESCÈNICA DE “SANT JAUME VE DE GALÍCIA”

Els actes clouran el dilluns 26 de juliol, a les 8 de la tarda al pati gòtic de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, on tindrà lloc la representació escènica a mena d’acte sacramental de l’obra “Sant Jaume ve de Galícia”, de la que n’és autor Carles Cepero i Salat, adaptada al català per Albert Llorens i Bosch, a càrrec de l’Agrupació Teatral TOAR, amb la col·laboració de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes.

CAMPANYA PER A QUE ES PENGIN FANALETS EN BALCONS I FINESTRES

L’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes fa campanya per a que el vespre nit del dissabte 24 de juliol, els lleidatans pengin fanalets de llum en els balcons i finestres de les cases de la ciutat, com a símbol de identitat ciutadana i d’adhesió a les nostres costums i tradicions com és la tradicional Romeria i festa dels Fanalets de Sant Jaume.

Darrera actualització (divendres, 23 de juliol de 2010 13:31)

 

Afegeix el teu comentari

El teu nom:
El teu correu electrònic:
La teva web:
Comentari:
  La paraula per a verificació anti SPAM. Lletres minúscules solament i sense espais.
Paraula de seguretat:
Federació Catatala de Pessebristes