Inici Arxiu d'articles


Pessebre a la Torre del Campanar de la Seu Vella

EN UN ACTE SIMBÒLIC D’INICI DEL CICLE DE NADAL 2010

ELS PESSEBRISTES PUGEN I COL·LOQUEN UN PESSEBRE EN LA TORRE CAMPANAR DE LA SEU VELLA
 
L'Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, ha iniciat el matí del 8 de desembre, festa de la Puríssima, les seves activitats nadalenques. Ho ha fet amb un acte simbòlic, la pujada i col·locació d'un pessebre al campanar de la Seu Vella, amb figures pintades i decorades per l’artista i també pessebrista José Antoni Ferrer.
 
A les 11’30 del matí, una bona representació dels pessebristes lleidatans, encapçalats pel seu president Àngel Leon i amb la participació també del president dels Amics de la Seu Vella de Lleida, Josep Ramon González i del director del Consorci del Turó de la Seu Vella, Josep Tort; s’han trobat al claustre de la Seu Vella, al peu de la torre campanar, per accedir a ell previstos de totes les figures i elements decoratius a fi i efecte de poder  muntar un pessebre: La Sagrada família, amb el bou i la mula, l’anunciata als pastors, els Reis Mags, corders, pastors i fins i tot la popular figura del caganer.
 
Arribats al primer pis de la torre, en l’espai on antigament hi havia la maquinaria del rellotge, tots els participants van anar col·locant les figures del pessebre.  Una vegada muntat i decorat amb branques, es cantà la popular  Nadala “Les Dotze van tocant”, fent l’estrena simbòlica del pessebre.
 
El president dels pessebristes Àngel Leon, en unes breus paraules d’agraïment, s’ha felicitat per aquesta original iniciativa de l’entitat, que per primera vegada uneix el símbol per excel·lència del nostre del Nadal com és el pessebre, amb el símbol més preuat de la ciutat de Lleida, la torre campanar de la Seu Vella. Ha agraït també el suport i col·laboració tant del Consorci del Turó de la Seu Vella com de l’Associació d’Amics de la Seu Vella.
 
     
 
Tot seguit, els participants a la pujada del pessebre, han continuat la seva ascensió a la torre campanar, per escoltar i veure en el pis on hi ha les campanes, el repic que s’ha efectuar a les 12 del migdia, amb ocasió de la festivitat de la Immaculada Concepció de Maria, organitzat per la Confraria de Campaners de Catalunya.
 
El pessebre romandrà en la torre de la Seu Vella durant totes les festes de Nadal fins el 2 de febrer, festa de la Candelara i dia assenyalat tradicionalment a casa nostra per retirar i desmuntar els pessebres. L’Agrupació pensa donar continuïtat a aquets iniciativa en els proper Nadals.
 

Darrera actualització (dimecres, 8 de desembre de 2010 20:11)

 

Afegeix el teu comentari

El teu nom:
El teu correu electrònic:
La teva web:
Comentari:
  La paraula per a verificació anti SPAM. Lletres minúscules solament i sense espais.
Paraula de seguretat:
Federació Catatala de Pessebristes