Inici Arxiu d'articles


Jornada de Germanor

L'AGRUPACIÓ DE PESSEBRISTES CELEBRA LA SEVA JORNADA DE GERMANOR

L'Agrupació Ilerdenca de Pessebristes va celebrar el matí del diumenge 19, com ho fa tots els anys el IV diumenge d’Advent,  la seva Jornada de Germanor tot commemorant.

La jornada i com es ja costum, va iniciar-se les 12 del migdia amb una Missa celebrada a l'Oratori de l'Acadèmia Mariana, oficiada pel seu actual director i vicari episcopal Mn. Antoni Agelet i concelebrada pel director honorari Mn. Salvador Gené. A la celebració hi han assistit el regidors Lluis Franco i Miquel Padilla, aquest darrer soci alhora dels pessebristes lleidatans, acompanyant al president Angel Leon i a la seva Junta Directiva.

El celebrant en la seva homilia va felicitar els pessebristes pel seu treball de promoció i conservació de la tradició pessebrista a la nostra ciutat i els encoratjà a continuar fent pressent els misteris d ela fe mitjançant l’art de la construcció dels diorames artístics i des pessebres. Mn. Agelet va recordar que l’any 2012 l’Agrupació complirà 50 anys i evocà als seus fundadors, Mn. Jaume Bertran i Llorenç Domingo, alhora que explicà com la convocatòria dels concursos de pessebres tenen el seu origen en els anys 30, quan eren els joves d’Acció Catòlica i els fejocistes, els encarregats de organitzar-los i convocar-los.

Durant la celebració es pregà pels socis de l’entitat traspassats en aquest darrer any, Jaume Balué  i Miquel Curcó.

Tot seguit, al menjador de l’Acadèmia Mariana tingué lloc el tradicional dinar de germanor nadalenc, on no faltaren ni el cant de les nadales, els torrons i les neules, amb un ambient prou fraternal i festiu.

RIMG0640
RIMG0640
RIMG0645
RIMG0651
RIMG0654

Darrera actualització (divendres, 24 de desembre de 2010 17:27)

 

Afegeix el teu comentari

El teu nom:
El teu correu electrònic:
La teva web:
Comentari:
  La paraula per a verificació anti SPAM. Lletres minúscules solament i sense espais.
Paraula de seguretat:
Federació Catatala de Pessebristes