Inici Arxiu d'articles


Pessebre al Pati del Palau de la Paeria

MUNTAT PER L’AGRUPACIÓ ILERDENCA DE PESSEBRISTES

PESSEBRE TRADICIONAL AMB TOCS AVANGUARDITES AL PATI DEL PALAU DE LA PAERIA

Com és costum els darrers anys, el pati del Palau de la Paeria acull també aquests Nadals el pessebre institucional muntat per l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes.

La composició, realitzada per l’artista i membre de a nostra entitat José A. Ferrer, ens presenta un pessebre tradicional amb tocs avantguardistes, que li donen un caire modern, però sense perdre l’esperit tradicional d’aquestes representacions.

El pessebre il·luminat convenientment, està format per tres escenes, la principal amb les figures del Naixement, totes elles de fang cuit i de molta qualitat artística. Es tracta d’unes peces antigues datades als anys 40 del passat segle, que havien estat propietat de la família del recordat soci pessebrista Josep Maria Mor.

Les altres escenes, amb figures d’escaiola pintades a ma per José A. Ferrer, representen l’Anunciació de l’Àngels als pastors i l’adoració dels Reis Mags. Com en tot pessebre català, no hi manca la figura tradicional del caganer, col·locada molt discretament.

El pessebre fou inaugurat el passat dissabte 18 de desembre, moments abans de l’inici del Pregó de Nadal al Saló de Plens del Palau de la Paeria. L’estrena fou a càrrec del paer en cap Àngel Ros i de l’abat del monestir de Poblet, el P. Josep Alegre, acompanyats pel president de l’Agrupació de Pessebristes Àngel León i la seva junta directiva.
 
 
El pessebre del pati del Palau de la Paeria podrà ser visitat durant totes les dies de les festes de Nadal fins el dia de Reis.  

Darrera actualització (diumenge, 26 de desembre de 2010 20:12)

 

Afegeix el teu comentari

El teu nom:
El teu correu electrònic:
La teva web:
Comentari:
  La paraula per a verificació anti SPAM. Lletres minúscules solament i sense espais.
Paraula de seguretat:
Federació Catatala de Pessebristes