Inici Arxiu d'articles


Inaguració de les Exposicions de Pessebres

L’ABAT DE POBLET INAUGURA LES EXPOSICIONS 
DE PESSEBRES ORGANITZADES PER L’AGRUPACIÓ

Abans del Pregó de Nadal, el P. Josep Alegre, acompanyat pel president i junta directiva de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, va inaugurar el Betlem que els pessebristes de Lleida munten cada any per Nadal al pati del Palau de la Paeria. En aquesta ocasió, com en aquests darrers dos anys, ha estat l’artista i pessebrista José A. Ferrer l’autor del pessebre que podrà ser visitat fins el 6 de gener.

Amb anterioritat, l’abat de Poblet havia visitat la roda de pessebres al pati gòtic de l’antic Hospital de Santa Maria, seu de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, on s’exposen els diorames dels mestres pessebristes participants en el LXXVI Concurs de Pessebres.

De l’IEI i pel carrer Major, va anar també a la capella del Peu del Romeu, al carrer major de Lleida, seu de l’entitat. Allí va inaugurar i contemplar el magnífic conjunt de 14 diorames del mestre pessebrista Emili Tordera, amb les diverses escenes que conformen el Cicle Bíblic del naixement i infància de Jesús.  L’autor va acompanyar el P. Josep Alegre, mostrant-li un a un  els diorames i explicant-li cada una de les escenes i la seva tècnica com a Mestre Pessebrista. Posteriorment, l’abat pujà fins la primera planta de la capella, per poder contemplar allí el llegat de diorames de la desapareguda mestra pessebrista Joaquima Barrufet.

L’abat manifestà la seva satisfacció pel que estava veient i deixà aquesta recomanació als pessebristes en el seu Pregó: “Construïu el pessebre des de la vostra vida, des de la bellesa del vostre espai interior, des de la bellesa de les vostres famílies, des de la bellesa de la vostra ciutat, des del positiu i negatiu de tot això, des dels seus llums i de les seves ombres ... però sempre amb la llum d'un profund amor, tot estimant profundament el futur”.

Darrera actualització (divendres, 31 de desembre de 2010 18:39)

 

Afegeix el teu comentari

El teu nom:
El teu correu electrònic:
La teva web:
Comentari:
  La paraula per a verificació anti SPAM. Lletres minúscules solament i sense espais.
Paraula de seguretat:
Federació Catatala de Pessebristes