Inici Arxiu d'articles


Cloenda del Cicle de Nadal 2010

 
AUDITORI ENRIC GRANADOS 

L’AGRUPACIÓ DE PESSEBRISTES PREMIA ELS 140 MILLORS PESSEBRES DE LLEIDA

L’Auditori Municipal Enric Granados ple de públic, ha acollit en la tarda del diumenge 16 de desembre, la Cloenda Oficial del Cicle de Nadal 2010, en un acte organitzat per l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes. 
 
Ha estat presidit per l’alcalde de Lleida Àngel Ros i el bisbe de la diòcesi Joan Piris, acompanyats per la regidora de Cultura Montse Parra i el president dels pessebristes Àngel Leon, a més d’altres regidors, autoritats i representacions.
 
LLIURAMENT DE PREMIS DELS CONCURSOS DE PESSEBRES
 
L’acte s’ha iniciat amb el lliurament dels primers premis, accèssits i mencions honorífiques, als gairebé 140 concursants, que en les diverses categories, 9 en total, han participat en els dos Concurs de Pessebres que ha convocat l’Agrupació.
 
Així entre altres, han rebut el diploma y trofeu corresponent als primers premis el pessebre monumental del Col·lectiu Cultural Cappont, que celebra enguany el XXV aniversari de la seva construcció cada Nadal. També han estat guardonats els pessebres monumentals de l’AVV Templers Escorxador, de la Residència Juana Jugan de les Germanetes dels Pobres o els de les parròquies de Sant Pau de la Mariola i la Mare de Déu de la Mercè.
 
L’Agrupació manifesta la seva satisfacció pel fet que enguany s’hagin superat totes les previsions. Així i pel que fa al XXXVI Concurs Infantil i Juvenil, amb els 52 concursants de diverses escoles de la ciutat que hi ha participat, ha doblat el nombre de concursants de la passada edició. Pel que fa a aquest Concurs cal destacar que el col·legi de les Dominiques de l’Anunciata van rebre la placa de la Paeria, per haver estat el col·legi que va aportar el millor conjunt de pessebres al Concurs. També els Infants de Catequesi de la parròquia de Santa Teresina van rebre el Trofeu de la Diputació pel seu conjunt de pessebres. El Premi de la Secretaria d’Acció Ciutadana de la Generalitat fou lliurat a Paula Jové, del col·legi Episcopal.
 
Pel que fa al LXXVI Concurs de Pessebres, la participació ha estat també molt nombrosa, amb un total de 82 concursants, que han presentat els seus pessebres a concurs. Vint-i-set dels quals han estat inscrits a l’apartat de familiars, el de major participació, juntament amb el d’Entitats i Centres Escolars. Destacar el Primer Premi de Diorames que fou lliurat al mestre pessebrista Albert Bertran, pel seu diorama dedicat al Taller de Natzarè.
 
RECONEIXEMENTS A EDUARD ARBONES I MAGALENA IBARS
 
En aquest mateix acte s’ha fet un reconeixement a Eduard Arbonès Pueyo, pels 27 anys en que sense interrupció ha muntat el pessebre en el vestíbul de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, que ha estat el seu centre de treball, havent rebut diversos premis. Els pessebres de l’Arnau han contribuint durant aquests anys de treball pessebrista d’Eduard Arbonés, a la promoció i conservació del pessebrisme en aquest ambient hospitalari i sanitari de la nostra ciutat.
 
També fou homenatjada l’artista Magdalena Ibars, per la seva col·laboració amb l’Agrupació amb la confecció dels seus singulars pessebres en terracota, un d’ells presideix tots els anys l’acte d’Obertura del Cicle de Nadal al Palau de la Paeria

TÍTOL DE “MESTRE PESSEBRISTA”  A FRANCSICO VIDAL BLEDA
 
Finalment s’ha lliurat el títol de Mestre Pessebrista a Francisco Vidal Bleda, fent efectiu l’acord que en tal sentit i per unanimitat va prendre L’Assembla General de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, celebrada el 29 de gener de l’any 2010.
 
Francisco Vidal Bleda, ha obtingut en aquets darrers anys diversos primers premis pels seus artístics diorames presentats a Concurs. Així enguany, ha estat guardonat amb el Segon Premi pel seu diorama dedicat a l’Adoració dels Reis Mags.
 
Francisco Vidal, es converteix així en el “Mestre Pessebrista” nº 22 de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes.
  
  
 
PARLAMENTS DE LES AUTORITATS
 
Tot seguit tingueren lloc els parlaments protocol·laris, encetats per la intervenció del president de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes Àngel Leon, que es felicità per la nombrosa participació que enguany han  tingut els concursos de pessebres i l’èxit de les exposicions i activitats organitzades per l’entitat. 
 
Tanmateix la regidora de Cultura es va sumar a aquesta felicitació tot agraint als pessebristes el seu treball pel que fa a la potenciació dels pessebrismes a Lleida, donant valor a aquesta tradició de casa nostra. 
 
Per la seva banda el bisbe Joan Piris agraí al Jurat el seu treball i a les famílies el convidà a seguir mantenint la tradició de fer el pessebre: “...per que fent-lo, feu cultura, tradició i expresseu la vostra fe”, digué.
 
L’alcalde Àngel Ros, se sumà a les intervencions per agrair també l’esforç de l’Agrupació de Pessebristes i la participació i col·laboració de tots els que fen possible a Lleida el pessebrismes, molt especialment als participants en els Concursos de Pessebres; destacant com a importants els actes organitzats per l’entitat en aquest Nadal 2010.

CINC CORALS INFANTILS AMB MÉS UN CENTENAR DE CANTAIRES INTERPRETEN LA CANTATA
“CANÇONS PER A LES FESTES DEL CICLE DE NADAL”
 
Tot seguit s’inicia la segona part de l’acte, amb l’actuació d’un centenar de cantaires, pertanyents a les següents corals infantils: 
 
 • Coral CEIP Frederic Godàs. Directora, Maite Monné
 • Coral Escola de Música Montagut. Directora, M. Mar Jové
 • Coral Col·legi El Carme de la Bordeta. Director, Joan Espinosa
 • Coral Escola de Música Municipal de Linyola. Directora, Estefania Bellmunt
 • Coral Jesuïtes Lleida, Col·legi Claver Raïmat. Directora, Gemma M. Naranjo.
 
Les corals han estat acompanyades musicalment per:
 
 • Marta Marín, flauta travessera
 • Mariona Montagut, violí
 • Joan Espinosa, percussió
 • Eladi-Miquel Romero, piano
 • Maria del mar Jové, piano i percussió
 • Anna Garcia, petita percussió
 
Amb la col·laboració del Grup Infantil de percussió de l’Escola Montagut i de Llubí Casaa i Jordi Curcó, que com a narradors, abans de la interpretació de cada tema musical i com a fil conductor, han anat intercalant referències històriques i tradicionals de les principals festes del Cicle de Nadal.
 
La Coral ha iniciat la cantata amb el tema Nadal Blanc, per continuar amb cançons pròpies del Cicle de Nadal como les Lletanies de Sant Nicolau, les nadales “L’àngel i els pastors”, “Josep diu a Maria” o “Fum,fum, fum”, a més amés del tema “La festa dels Innocents”, la nadala “Els Reis Mags” per cloure amb “Sant Antoni i el dimoni”.  Finalment i per cloure la cantata, cantaires i públic cantaren conjuntament la popular nadala “El noi de la Mare”.

L’acte va finalitzar amb el lliurament d’unes plaques commemoratives a les directores de cadascuna de les cinc corals participants, tot felicitant els infants “cantaires” per la seva actuació i convocant a tothom pel Cicle de Nadal 2011, amb la voluntat que sigui tant o més brillant com ha estat el d’enguany.

Darrera actualització (dijous, 20 de gener de 2011 21:05)

 

Afegeix el teu comentari

El teu nom:
El teu correu electrònic:
La teva web:
Comentari:
  La paraula per a verificació anti SPAM. Lletres minúscules solament i sense espais.
Paraula de seguretat:
Federació Catatala de Pessebristes