Inici Arxiu d'articles


Lliurament Premis LXX Concurs de Fanalets

El 24 de juliol tocades ja les 10 de la nit i finalitzada la Romeria dels Fanalets de Sant Jaume, tingué lloc a la sala d’actes de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC) plena de gom a gom, l’acte de lliurament de premis del LXX Concurs dels Fanalets de Sant Jaume, convocat i organitzat per l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes.
 
Presidí l’acte la regidora de Cultura Montse Parra, acompanyada pel regidor i vicepresident de la Diputació Miquel Padilla, així com pel president de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes Àngel Léon i el consiliari Mn. Vicenç Alfonso.
 
En el seus parlaments, tots ells van felicitar als 162 concursants pels seus fanalets artístics i per la seva participació al Concurs, contribuint alhora a fer una festa dels Fanalets de Sant Jaume més lluïda i participativa.

 
HOMENATGE A CASIMIRO JOVER DOMINGO
 

Abans del lliurament de premis, tingué lloc un sentit homenatge al mestre del metall Casimiro Jover Domingo, que ha estat i és un bon soci de la nostra entitat.
 
És recordà en l’acte com l’any 1968, Casimiro Jover va acceptar l’encàrrec del consiliari dels pessebristes, el recordat Mn. Jaume Bertran, per a confeccionar en metall el fanalet que encara avui llueix l’àngel de la imatge de Sant Jaume  i que ha esdevingut el fanalet simbòlic de la festa. 
 
Casimiro Jover va nàixer al carrer Guitarré del Canyeret, el 14 de juliol de l’any 29. Professor artesà del metall a l’Escola de Treball durant 35 anys, va començar d’aprenent de llauner als 12 als taller David Badia. En aquets taller va col·laborar en la confecció dels cascos i escuts dels Armats de Lleida als anys 40. L’any 67 va guanyar el premi Ramon Argiles al XXVI Concurs de fanalets; l’any 1968 va guanyar el premi “Sant Jaume” i també el Premi “Ramón Argiles” pel millor fanalet de ma i l’any 1969 va tornar a guanyar-lo.
 
El nostre president li lliurà en agraïment una la reproducció de la imatge de Sant Jaume dels Fanalets. Tanmateix la regidora Montse Parra va entregar-li una fotografia emmarcada de Jordi Gómez, amb la imatge de Sant Jaume dels Fanalets que presideix tots els anys la Romeria, en la que el “seu” fanalet és veu força be. Casimiro Jover va rebre emocionat i satisfet aquests senzill, però alhora sentit homenatge de la nostra Agrupació.

 
LLIURAMENT DEL TÍTOL DE MESTRE FANALER A CARLES DOMÈNECH TORREBADELLA
 
 
Tot seguit i fent així efectiu l’acord de la darrera Assemblea General de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, és feu també lliurament del títol de Mestre Fanaler a Carles Domènech Torrebadella, que ha guanyat en aquests darrers anys nombrosos primers premis amb els seus fanalets artístics. Carles Domènech ha dirigit també diversos tallers de Fanalets (Biblioteca Pública, AVV Jaume I, parròquia de Montserrat i al poble del Cogul), promocionat així la confecció artística de fanalets per la festa de Sant Jaume. 
 
Aquest és el tercer títol de Mestre Fanaler que l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes ha atorgat en el seus 50 anys d’existència. Els altres dos mestres son en Vicenç Morera i Miquel Jiménez, que van voler assistir a l’acte de lliurament i van acompanyar al nou “Mestre Pessebrista” en el moment que aquest va rebre amb satisfacció el seu títol.

 
PREMIS ESPECIALS A ENTITATS I ASSOCIACIONS
 

Tot seguit es procedí al lliurament de premis, que s’inicià amb els Premis Especials que és lliuraren a entitats i associacions pels millors conjunt de fanalets presentats a concurs.
 
Així la placa de la Paeria, fou pel Grup de Catequesi de la parròquia de la Mare de Déu del Carme; la placa de la Diputació de Lleida, fou lliurada al moviment Janer del col·legi de la Sagrada Família i la placa de la delegació del Govern de la Generalitat, va ser atorgada al grup d’infants i joves d ela parròquia de la Mare de Déu de Montserrat.
 
Tanmateix es lliurà un trofeu de la Generalitat de Catalunya a l’Associació de Veïns de Jaume I, amb ocasió del seu 50 aniversari i en reconeixement a la seva participació en la Romeria,  amb la seva Junta i Pubilles portant el Penó de Sant Jaume, que és alhora el Patró del barri. Passà a recollir el trofeu el seu vicepresident Jordi Curcó, alhora també vicepresident de la nostra Agrupació.
 
 
CONCURSANS GUARDONATS AMB ELS PRIMERS PREMIS
 
01
01
03
05
06
 
 Es continuà amb el lliurament dels deu primers premis. Els dos primers, atorgat per la nostra Agrupació foren:
 • Premi Sant Jaume: Caterina Domènech García 
 • Premi Capella Peu del Romeu: Mariona Mora de Antonio
Els premis patrocinats per institucions, entitats ciutadanes o particulars, van ser lliurats pels representants d’aquestes institucions i per aquets ordre:
 • Premi Capella Sant Jaume “Can Serra”: Roger Solé Abellàn (Federació d’Associacions de l’Eix Comercial) 
 • Premi Mossèn Jaume Bertran  (Caliu Ilerdenc): Iñaki Idiàquez Gros 
 • Premi Belles Arts (Cercle de Belles Arts): Adela Perelló Aldomà 
 • Premi Seu Vella (Ass. Amics de la Seu Vella): Laura Gutiérrez López 
 • Premi Centro Galego deLleida : Pau Curcó Vicente (Millor fanalet amb referències al camí de Sant Jaume) 
 • Premi “Res Non Verba”: Cristina Mercadé Venegas 
 • Premi FECOLL (Federació Colles Aplec del Cargol):  Xavi Mercadé Rueda 
 • Premi Casa Ferrer : Ricard Rauret Casado (Millor fanalet de menor cost)
 Tots ells van rebre el corresponent diploma, així com la reproducció de la imatge de Sant Jaume dels Fanalets amb la corresponent placa.
 
Es lliuraren també els següents Accèssits:
 •  Residència i Centre de Dia Lleida-Balafia 
 • ADESMA Fundació 
 • Miquel Jiménez Carricondo 
 • Júlia Doménech Soria 
 • Assumpció Escribano Villamur 
 • Aïna Roure Calderon 
 • Mar Serrano Mari 
 • Marta Mercadé Rueda 
 • Ona Berbel Roya 
 • Abel Serra Caballero 
 • Adrià Codina Ferrer
 L’acte va cloure passades les 11 de la nit, després de lliurar els diplomes corresponent a les Mencions honorífiques. Tots els 196 conscursants van rebré així el seu corresponent diploma i un obsequi per la seva participació al Concurs, com podia ser un puzzle en el cas dels primers premis i accèssits o el llibre “El Rei Jaume I a Lleida”, commemoratiu dels vuit-cents anys del seu naixement i editat per la Paeria i Pagès Editors.
 
A la sortida un comentari general: “No s’hi cabia a la sala!. Mai s’havien repartir tants premis, ni havia hagut tants fanalets presentats al Concurs”. 
 
Felicitats a tothom per l’èxit d’aquest LXX Concurs dels Fanalets de Sant Jaume!.

Darrera actualització (dijous, 4 d'agost de 2011 11:34)

 

Afegeix el teu comentari

El teu nom:
El teu correu electrònic:
La teva web:
Comentari:
  La paraula per a verificació anti SPAM. Lletres minúscules solament i sense espais.
Paraula de seguretat:
Federació Catatala de Pessebristes