Inici Arxiu d'articles


VII representació de l'obra "Sant Jaume ve de Galícia"

 
VII REPRESENTACIÓ DE L’OBRA “SANT JAUME VE DE GALICIA” 
I PRIMERA EDICIÓ DEL “CAMÍ DE LA LLUM”
 
El pati  gòtic de l'Institut d’Estudis Ilerdencs, ple de gom a gom, ha estat l'escenari el vespre del dilluns 25 de juliol festa de Sant Jaume, de la setena edició de la representació teatral, a mena d'Acte Sagramental, de l’obra "Sant Jaume ve de Galícia", de Carles Cepero Salat, adaptada al català per Albert Llorenç i Bosch.
 
L’obra ha estat representada pel grup TOAR, amb la col·laboració de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes i sota la direcció de Sandra Baena. Hi han col·laborat dels Grallers i Tabalers del Col·lectiu Cultural Cappont, la Coral del Carme, l’Esbart Dansaire Sícoris Ballet Ciutat de Lleida. L’actor Jordi Nicuesa donà vida al personatge central, l’apòstol Sant Jaume, mentre que Jordia Vivas interpretà el paper de joglar i Denisse Borraz, la de l’àngel.
 
Enguany, després de la representació, actors i públic  han resseguit el camí de Sant Jaume a través de la tradició, la història i l’art -el camí de la llum- sota el guiatge de la tècnica del Museu de Lleida Esther Balasch. S’ha fet sortint de la capella del Peu del Romeu, passant per la Plaça dels Fanalets per finalitzar al Museu de Lleida, amb una visita guiada per la iconografia de l’apòstol en les obres d'art que s'hi conserven.
 
Al finalitzar, tots els participants en aquest “Camí de la Llum” que han estat un bon grapat,  han estat obsequiats amb coca i xocolata per gentilesa de la pastisseria Serra.
 
Sens dubte que ha estat una reeixida iniciativa conjunta del Museu de Lleida i de la nostra Agrupació per la diada de Sant Jaume, que caldrà tingui continuïtat.
 
01
01
Representaci0
representaci0 2
Representacio fanalets
 

Darrera actualització (dijous, 4 d'agost de 2011 22:14)

 

Afegeix el teu comentari

El teu nom:
El teu correu electrònic:
La teva web:
Comentari:
  La paraula per a verificació anti SPAM. Lletres minúscules solament i sense espais.
Paraula de seguretat:
Federació Catatala de Pessebristes