Inici Arxiu d'articles


Eucaristia a la Capella del Peu del Romeu


EL BISBE DE LLEIDA JOAN PIRIS CELEBRA L'EUCARISTIA DE SANT JAUME
A LA CAPELLA “DEL PEU DEL ROMEU”
 
 

 
 Com és costum tots els anys en la diada de Sant Jaume, a les 9 del matí del dimecres 25 de juliol, ha tingut lloc la celebració de l'Eucaristia a l’antiga Capella del Peu del Romeu, ubicada en el bell mig del carrer Major de Lleida. La capella és alhora la seu social de la nostra Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, que te cura de l’organització de la Festa i Romeria dels Fanalets de Sant Jaume.

La Missa, la única que se celebra durant l'any en aquesta capella, ha estat presidida enguany pel bisbe de Lleida Joan Piris, amb ocasió del 50 aniversari de la nostra entitat, havent concelebrat amb el Sr. bisbe el nostre consiliari Mn. Vicenç Alfonso. A la celebració ha assistit la regidora de Cultura de la Paeria Montse Parra, acompanyada per altres regidors i pel nostre president Àngel León i la junta directiva.
 
 
Cal destacar la nombrossa assitència de fidels que han assitit a aquesta Missa, omplint de gom a gom el petit recinte de la capella, fet que ha obligat a un bon nombre d’ells a seguir la celebració des del l’exterior. 

El bisbe Piris en la seva homilia, ha destacat el fet que la nostra fe és una fe apostòlica, entroncada amb els apòstols. En aquest sentit, reconeixent la importància que té a casa nostra la tradició que atribueix a Sant Jaume l'evangelització de la ciutat de Lleida i referint-se a la lletra de la popular cançó de la Romeria dels Fanalets, quan és canta “Sant Jaume ve de Galícia Sant Jaume ve d'Aragó i a Lleida va deixar estesa la Fe de Nostre Senyo;  digué que l'important d'aquesta tornada es quan diu “La Fe de Nostre Senyor”, convidant als fidels a ser coherents amb aquesta Fe rebuda.
En l'Oració dels fidels s'ha pregat pels difunts de la nostra entitat en aquests 50 anys. Molt especialment és pregà per Mn. Jaume Bertran, qui fou durant molts anys el consiliari dels pessebristes i impulsor de la nostra entitat en els primers anys fundacionals. També es pregà per Maria Mercè Delmàs, que en els primers anys amb Mn. jaume Bertran contribuí a engrandir la Romeria dels Fanalets i per Julia Farreny, recentment traspasada. 
 
 
La celebració ha finalitzat amb el cant dels “Goig en lloança de Sant Jaume dels Fanalets”, editats amb motiu del 50 aniversari dels pessebristes. L’edició ha recuperant una antiga partitura del mestre Víctor Mateu, on es recull el tradicional cant, tant conegut i estimat pels lleidatans, havent estat la cloenda solemne a l’acte religiós.

La capella del Peu del Romeu ha estat oberta durant tot el dia de la festa de l'Apòstol fins el vespre. Així han estat un gran nombre els lleidatans que l'han visitada, venerant la popular imatge de Sant Jaume dels Fanalets, que es trobava rodejada de flors i ciris, ofrena dels fidels i devots. 
 

Darrera actualització (diumenge, 7 d'octubre de 2012 19:47)

 

Afegeix el teu comentari

El teu nom:
El teu correu electrònic:
La teva web:
Comentari:
  La paraula per a verificació anti SPAM. Lletres minúscules solament i sense espais.
Paraula de seguretat:
Federació Catatala de Pessebristes