Traductor
Catalan English French Galician German Italian Portuguese Spanish

43a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears

Lleida - Octubre de 2012

+ informació  |  programa 


Accés usuaris
Inici La Junta Informació general L’AGRUPACIÓ ILERDENCA DE PESSEBRISTES CELEBRA LA SEVA ASSEMBLEA GENERAL


L’AGRUPACIÓ ILERDENCA DE PESSEBRISTES CELEBRA LA SEVA ASSEMBLEA GENERAL

 

 

ACORDA SOL·LICITAR AL BISBE DE LLEIDA QUE EL BEAT FRANCESC CASTELLÓ SIGUI NOMENAT COPATRÓ DELS PESSEBRISTES LLEIDATANS

 La nostra entitat, l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, ha celebrat el divendres 23 de gener en la Sala de Juntes de la seu social a la Capella del Peu del Romeu, l’Assemblea General Anual de socis, com s’acostuma a fer tots els anys després de cloure el Cicle de Nadal.

 

L’Assemblea, amb una bona assistència de socis pessebristes, ha estat presidida pel president de l’entitat Àngel León, acompanyat per la seva Junta Directiva. S’ha iniciat amb l’informe del president pel que fa a les activitats, prop de quaranta, (Podeu accedir al llistat) celebrades al llarg de l’any per l’entitat, destacant de totes elles les dos més importants, com són els Cicle de Nadal i el Cicle de la festa i Romeria dels Fanalets de Sant Jaume.

 

 

El president amb l’aquiescència dels socis, ha valorat molt positivament les activitats, exposicions així com els Concursos de Pessebres del passat Cicle de Nadal 2014, amb 120 inscrits. Ha destacat però per damunt de tot el fet que un any més el Peu del Romeu ha esdevingut la “Casa dels Pessebres” amb més de 3.500 lleidatans que l’han visitada aquestes festes nadalenques, esdevenint un important punt de referència del Nadal a Lleida: “Cada cop més la nostre seu obre les seves portes als lleidatans per a que valorin el que hi ha, un patrimoni pessebrista important i també el que fem com a pessebristes i lleidatans, per conservar i potenciar les nostres tradicions populars i cristianes com són els pessebres per Nadal i les fanalets de Sant Jaume al juliol”.

 

NOU MESTRE PESSEBRISTA

 

Tanmateix en l’Assemblea s’ha aprovat per unanimitat la proposta de nomenar Mestre Pessebrista a l’artista i pessebrista José Antonio Ferrer Bordonaba, en reconeixement per la seva incansable activitat artística i de promoció del pessebrisme. La proposta ha valorat molt singularment el pessebre que en aquests darrers anys, per encàrrec de l’Agrupació col·loca en La Canonja de la Seu Vella de Lleida i per haver restaurat enguany el diorama monumental de les germanetes dels ancians desemparats d’Aitona.

        

NOU MESTRE FANALER

 

Així mateix i també per unanimitat ha estat aprovada la proposta de nomenar Mestre Fanaler a Manel Arbonés Betrian, en reconeixements als singulars fanalets artístics confeccionats en fusta i que des de fa vuit anys presenta al Concurs dels Fanalets de Sant Jaume, reproduint els principals monuments de la nostra ciutat, havent estat guardonat per la seva mestria amb primers premis en tots els concursos.

 

 

EL BEAT FRANCESC CASTELLÓ, COPATRÓ DELS PESSEBRISTES LLEIDATANS

 

Finalment l’Assemblea ha acordat dirigir una petició oficial de l’entitat al bisbe de Lleida Joan Piris per tal que autoritzi el nomenament del Beat Francesc Castelló, com a copatró dels pessebristes lleidatans, compartint però patrocini amb Sant Francesc d’Assís que n’és dels pessebristes d’arreu del món.

         

 La petició per a que aquest jove màrtir lleidatà beatificat pel papa Joan Pau II a Roma l’11 de març de 2001, sigui nomenat copatró de l’Agrupació i dels pessebristes lleidatans, es basa en el fet que fou aquest Beat qui va impulsar amb la Federació de Joves Cristians de Catalunya (FJCC) l’any 1.931 el pessebrisme a la nostra ciutat, amb el muntatge del primer pessebre públic al palau Episcopal i a l’any següent la convocatòria del primer concurs de pessebres. L’Agrupació fundada l’any 1962, va prendre el relleu a aquests concursos iniciats per la FJCC  i promoguts per Francesc Castelló.

 

L’Assamblea va cloure amb un bon clima de germanor i amb noves iniciatives per tal d’aglutinar a més socis a l’entitat i molt especialment pel que fa als infants i joves, amb la creació d’un carnet pessebrista infantil i juvenil: “Els infants i joves son el futur i l’esperança de la nostra entitat”, digué un dels pessebristes més veterans de Lleida.

 

 

 

Afegeix el teu comentari

El teu nom:
El teu correu electrònic:
La teva web:
Comentari:
  La paraula per a verificació anti SPAM. Lletres minúscules solament i sense espais.
Paraula de seguretat:
Federació Catatala de Pessebristes
 
 
 
 
Qui està en línia
Tenim 59 visitants en línia