Traductor
Catalan English French Galician German Italian Portuguese Spanish

43a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears

Lleida - Octubre de 2012

+ informació  |  programa 


Accés usuaris
Inici La Junta Informació general LA JUNTA DIRECTIVA DE L’AGRUPACIÓ DE PESSEBRISTES VISITA EL NOU BISBE DE LLEIDA SALVADOR GIMÉNEZ


LA JUNTA DIRECTIVA DE L’AGRUPACIÓ DE PESSEBRISTES VISITA EL NOU BISBE DE LLEIDA SALVADOR GIMÉNEZ

 

 

EL CONVIDA A FER EL PREGÓ DE NADAL

 

El nou bisbe de Lleida Mons. Salvador Giménez Valls, ha rebut el matí del 8 d’octubre al Palau Episcopal, a la junta directiva de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes encapçalada pel seu president Àngel Léon i el consiliari Mn. Vicenç Alfonso.

 

 El pessebristes han informat al bisbe Salvador dels orígens i objectius de l’entitat, fundada l’any 1962 i que no son altres que conservar i promoure les tradicions populars cristianes de casa nostra, molt especialment a Lleida el Cicle de Nadal i la Festa i Romeria dels Fanalets de Sant Jaume.

 

 

 El president Àngel León, ha avançat al bisbe de Lleida algunes de les activitats previstes pel proper Cicle de Nadal, com els Concurs de Pessebres i les exposicions de diorames. Tanmateix ha convidat a Mons. Salvador Giménez ha pronunciar aquest any en que acaba d’iniciar el seu pontificat, el Pregó de Nadal que obre oficialment a Lleida el Cicle de les Festes Nadalenques i que aquest any tindrà lloc la tarda del dissabte 19 de desembre, al Saló de Plens del Palau de la Paeria.

 

 El bisbe Salvador, ha acceptat amb goig la invitació dels pessebristes lleidatans per a fer el Pregó de Nadal, alhora que els ha agraït la seva tasca catequètica i evangelitzadora, que apropa i fa present a tothom i a tot arreu el misteri del naixement de Jesús mitjançant el  pessebre: “Podeu comptar amb mi pel que necessiteu i tireu endavant amb la vostra tasca”. El president de l’entitat ha lliurat al bisbe Salvador un exemplar del llibre Els Fanalets de Sant Jaume, editat l’any 1971 i que aplega en les seves pàgines la llegenda, història i tradició d’aquesta festa popular i religiosa de Lleida: “Gràcies, el llegiré per conèixer aquesta bonica tradició”, els ha dit.

 

 

 

Afegeix el teu comentari

El teu nom:
El teu correu electrònic:
La teva web:
Comentari:
  La paraula per a verificació anti SPAM. Lletres minúscules solament i sense espais.
Paraula de seguretat:
Federació Catatala de Pessebristes
 
 
 
 
Qui està en línia
Tenim 57 visitants en línia