Inici


EL PEU DEL ROMEU EXPOSA UN CALVARI I EL CONJUNT DE DIORAMES BÍBLICS DE LA PASSIÓ, MORT I RESSURRECCIÓ DE CRIST

 

Com en aquests darrers anys, l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes vol sumar-se a les celebració de la Setmana Santa de Lleida obrint la capella de Sant Jaume del Peu del Romeu al carrer Major de Lleida, seu de l’entitat.

 

Ho fa per a mostrar el nou "Calvari” composat per l'artista i Mestre Pessebrista José Antonio Ferrer, col·locat damunt la pedra de l’altar de la capella.  La composició feta amb antigues figures i un encertat paisatge que vol imitar el de Jerusalem, ens evoca el moment de la Crucificció de Jesús en el Calvari i ens retrotreu als antics “Calvaris” que amb la tècnica de la construcció de diorames, realitzaven antigament els pessebristes en aquestes dates.

L’exposició del Calvari es completa amb una mostra de vestes en terracota i una col·lecció de medalles de les diverses confraries de Lleida i d’altres indrets pertanyents a la col·lecció de José Luís Bravo, confrare de la confraria de “La Somereta”. Tanmateix es pot admirar una mostra de retallables dedicats a la processó de la Macarena de Sevilla, muntats per Jordi Díaz, una talla de la Dolorosa i una taula de fusta a l’oli i daurats dedicada a la Soledat de Salamanca, obra de l’artesà lleidatà Manuel Uceda

L’entrada Triomfal de Jesús a Jerusalem, nova escena de l’exposició de diorames bíblics d'Emili Tordera i Martha Pérez

Els visitants a l’exposició podran alhora pujar fins la primera planta de la capella, on podran contemplar el magnífic conjunt de 37 Diorames Bíblics del Mestre Pessebrista Emili Tordera i la seva esposa Martha Pérez.

Destaca del conjunt les escenes dels diorames dedicats a la Passió, Mort i Resurrecció de Crist i entre aquests cal fer esment a la nova incorporació per aquesta Setmana Santa de l’escena de l’entrada Triomfal de Jesús a Jerusalem.

 

L’exposició romandrà oberta tots els dies fins el 17 d’abril Dilluns de Pasqua, de 6 a 8’30 de la tarda.

 
Federació Catatala de Pessebristes