Inici


A LA CAPELLA DEL PEU DEL ROMEU: EXPOSICIÓ DEL CONJUNT DE DIORAMES DE LA PASSIÓ, MORT I RESSURECCIÓ DE CRIST D’EMILI TORDERA I MARTHA PÉREZ I FOTOGRAFIES DE LA SETMANA SANTA DE LLEIDA I ALACANT DE CARMEN CASALILLA

 

L’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, seguint el costum d’aquets darrers anys, se sumarà als actes de la Setmana Santa de Lleida, obrin de bat a bat les portes de la capella del Peu del Romeu, seu de la nostra entitat.

 

Ho farà el proper diumenge 18 de març, a les 7 de la tarda amb la inauguració a la capella de l’exposició “Terra Ferma i Mar Santa”, una visió gràfica de la Setmana Santa de Lleida i Alacant mitjançant les fotografies de Maria del Carmen Casalilla. Dues ciutats, Lleida i Alacant,  unides alhora per la figura del beat Francesc Castelló, copatró dels pessebristes lleidatans i nascut en aquesta ciutat llevantina el 10 d’abril de 1914.

Tanmateix l’Agrupació, com ja es tradició, col·locarà en l’altar de la capella l’artístic Calvari que representa el moment de la Crucificció de Jesús, format per un conjunt de figures dels anys 70 del passat segle, de bona talla i fetes amb fang.

L’exposició de Setmana Santa es completa amb l’obertura durant aquestes jornades de la Sala del conjunt de 37 Diorames Bíblics dels mestres pessebristes Emili Tordera i Martha Pérez, on destaquen els dedicats especialment als passatges evangèlics de la Passió, Mort i Resurrecció de Jesús. L’exposició porta el nom genèric de “Calvaris”, recuperant així la tradició pessebrista de confeccionar Clavaris en el temps de Quaresma i Setmana Santa.

La capella del Peu del Romeu romandrà així oberta del 18 de març a l’1 d’abril, Diumenge de Pasqua, de les 6 a les 8’30 de la tarda.
 

 
Federació Catatala de Pessebristes