Inici Llei de Transparència


Llei de Transparència

LLEI DE TRANSPARÈNCIA

 


 LLEI DE TRANSPARÈNCIA

 Nom de l'entitat : Agrupació Ilerdenca de Pessebristes

NIF: G25023656

Adreça: Carrer Cavallers, 2

              (Capella del Peu del Romeu),

              25002 LLEIDA

Correu electrònic :  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

Web : pessebristeslleida.com

Telèfon de contacte : 610 660 618

Missió i activitat: Conservar i promoure les tradicions populars cristianes de la ciutat de Lleida, molt especialment la tradició del Pessebre per Nadal i la Festa i Romeria dels Fanalets de Sant Jaume, al juliol, promovent concursos, exposicions i activitats que posin en valor dites tradicions a fi i efecte de conservar-les, promocionar-les i projectar-les al futur.

Estatuts i número de registre: La constitució de la entitat data del 19/12/1962 i els actuals Estatuts vigents es van ser aprovats el 26/02/2010.

L’Agrupació està registrada al departament de Justícia de la Generalitat  de Catalunya, amb el nº 12, i Registrada en el Registre Municipal d'entitats de Lleida, amb el nº 810.

Finances : 

Pressupost per l'any 2018

Ingressos:  Quotes socis                        3.000 €

                   Donatius                              3.100 €

                   Subvencions i altes ajuts    3.400 €

                              Total ingressos      9.500 €

Despeses : Festa Fanalets S. Jaume    3,300 €

                   Cicle de Nadal                     4.500 €

                   Diversos                              1.700 €

                               Total despeses      9.500 €

  

La seu social de l'Agrupació Ilerdenca de Pessebristes està ubicada  des del del mes de gener de 1963, recent constituïda l’entitat, a la Capella de Sant Jaume anomenada popularment “El Peu del Romeu” (1399), propietat del Bisbat de Lleida.

 

L’Agrupació fa us de les dependències de dita capella com a seu social de l’entitat, disposant de Sala de Juntes i espai per la secretaria i l’arxiu; a més a més de tres les sales dedicades a exposicions permanents de diorames i pessebres. Tanmateix es responsable del manteniment i conservació de tot l’edifici, d’acord amb un conveni de cessió signat pel Bisbat de Lleida com a propietari i l'Agrupació Ilerdenca de Pessebristes com usufructuari, fins el 2 de desembre del 2039.

La Capella del Peu del Romeu per acord de Govern de la Generalitat de Catalunya de 2 d'agost de 2016, ha set declarada Bé Cultural d’Interès Nacional.

Amb data 18 de setembre de 2017, va ser sol·licitada a la Direcció General de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya, la inclusió de la Festa i Romeria dels Fanalets de Sant Jaume en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya i la seva declaració com a Festa Tradicional d’Interès Nacional.

 

 
Federació Catatala de Pessebristes