Traductor
Catalan English French Galician German Italian Portuguese Spanish

43a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears

Lleida - Octubre de 2012

+ informació  |  programa 


Accés usuaris
Inici


LA CAPELLA DEL PEU DEL ROMEU OBRE LES PORTES AL PATRÓ DE LLEIDA SANT ANASTASI

General - Informació general

 

La capella de Sant Jaume del Peu del Romeu, seu de la nostra entitat, va obrir les seves portes el matí del divendres 11 de maig, festa del Patró de Lleida Sant Anastasi, sumant-se així a l’ambient festiu de al ciutat i alhora remarcar la lleidatanitat de la nostra entitat. 

Ho va fer ja de bon matí, coincidint amb la celebració de l’Ofici en honor del Patró de la ciutat a la Catedral de Lleida i col·locant damunt l’altar de la capella una petita imatge de Sant Anastasi, envoltat de ciris.

La capella va romandre oberta durant el pas de la processó del Patró, que tingué lloc una vegada acabat l’Ofici per tal de traslladar la seva imatge, que era portada enguany pels Armats dels Dolors amb motiu del 300 aniversari de la fundació de la Congregació dels Dolors fins la plaça de Sant Joan, on tingué lloc la tradicional Ofrena Floral.

Al passar per davant mateix del Peu del Romeu, els portadors del Sant van aturar uns intents la seva imatge davant la porta de la capella, moment en el qual el bisbe de la diòcesi Salvador Giménez Valls que presidida la processó, saludà al nostre president Àngel León, que estava acompanyat per altres membres de la junta directiva. Tanmateix, la campana de la capella va remarcar i acompanyar amb el seu repic la Processó del Patró.

Durant tot el matí de Sant Anastasi, van ser molts els lleidatans que entraren a visitar Sant Jaume dels Fanalets, deixant alhora constància fotogràfica de la seva estada a la capella, tal i com pot contemplar-se en una de les fotografies que oferim, coma testimoni del matí de Festa Major al Peu del Romeu.