Traductor
Catalan English French Galician German Italian Portuguese Spanish

43a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears

Lleida - Octubre de 2012

+ informació  |  programa 


Accés usuaris
Inici


OFRENA DE LA PARRÒQUIA DEL CARME I RECITAL DE MÚSICA TRADICIONAL

Cicle de Sant Jaume - Nous continguts

 

En la tarda del dilluns 17 de juliol, s’han iniciat els actes previs a la Festa i Romeria dels Fanalets de Sant Jaume que acull la capella del Peu del Romeu.

 

A les 7 de la tarda, representants de les parròquies de la Mare de Déu del Carme, on se celebra la Missa dels Fanalets la tarda del 24 de juliol i d’on surt la Romeria i representants de la parròquia de Sant Pere, a la qual pertany la capella del Peu del Romeu, han realitzat conjuntament una ofrena de flors a Sant Jaume dels Fanalets.

Tot seguit i com ja és costum, el grup de música tradicional i popular de l’Aula de Sons de l’Escola de Música Tradicional de Lleida, ha protagonitzat un singular recital amb peces antigues d’arreu de Catalunya.

 

El recital i com no podia ser d’un altra manera, l’ha posat la popular melodia de la tradicional cançó de la Romeria dels Fanalets: “Sant Jaume ve de Galícia, Sant Jaume ve d’Aragó i a Lleida va deixar estesa la Fe de nostre Senyor”, cantada per tots els presents que s’han delectat de la música tradicional i popular, en un espai únic curull de historia, tradició i llegenda com es la petita capella de Sant Jaume del Peu del Romeu.