Traductor
Catalan English French Galician German Italian Portuguese Spanish

43a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears

Lleida - Octubre de 2012

+ informació  |  programa 


Accés usuaris
Inici


CLOENDA DE L’EXPOSICIÓ DE PESSEBRES I DIORAMES DEL “PEU DEL ROMEU” VISITADA PER MES DE 4.000 PERSONES

Cicle de Nadal - Nous continguts

 

La tarda del diumenge 8 de gener tingué lloc a la capella del Peu del Romeu, seu de la nostra entitat, un senzill acte de cloenda de les exposicions de pessebres i diorames d’aquest Cicle de Nadal, que han estat visitades per més de 4.000 persones.

 

A l’acte assistí bona part de la junta directiva i la tinent d’alcalde i regidora de la Gestió dels Recursos Municipals, la Hisenda i les Polítiques de Transparència, Montse Mínguez, en representació de la Paeria. També ens acompanyà l’escriptora i poeta Rosa Fabregat, que enguany ha estat l’encarregada de llegir el Pregó de Nadal.

En primer lloc prengué la paraula el consiliari Mn. Vicenç Alfonso, que destacà el treball de l’Agrupació en promoure el pessebre com a tradició cristiana del Nadal: “Que no seria el mateix Nadal si el pessebre no fos present en les nostres llars, entitats i esglésies”, asseverà.

En nom de tota la Junta i en absència del president per motius familiars, va prendre la paraula el vicepresident de l’Agrupació Jordi Curcó, per tal d’agrair el treball i l’esforç de tost els que fan possible el Cicle de Nadal en totes les seves vessants i que el pessebre sigui protagonista de Nadal a Lleida: “...com a manifestació artística i plàstica del Misteri del Naixement de Jesús, però també com a manifestació cultural i artística, fent possible alhora que el Peu del Romeu sigui en el Cicle de Nadal la “Casa del Pessebre” com per Sant Jaume és la “Casa dels Fanalets”.

 

Tanmateix agraí la bona acollida de l’exposició de pessebres i diorames del Peu del Romeu: “La capella ha estat oberta des del passat 16 de desembre fins el 8 de gener, un total de 23 dies on totes les tardes ha estat possible visitar els diorames i pessebres exposats i això representa un gran esforç per la nostra entitat, però ens donem per satisfets”…

 

El vicepresident es referí també al Concurs de Pessebres, destacant la bona participació, amb prop de 150 pessebres inscrits i també la qualitat del pessebres presentats a Concurs.

Per la seva banda la regidora Montse Minguez va voler donar suport a les activitats de la nostra entitat, que vetlla per les tradicions populars i religioses de casa nostra, assistint a l’acte que s’ha fet a la Capella del Peu del Romeu, agraint la tasca de la nostra entitat per l’organització del Cicle de Nadal a Lleida. “Gràcies a la feina d’entitats com l’Agrupació, la nostra ciutat ha sabut desenvolupar i perpetuar tradicions que han generat activitat cultural sense perdre les arrels de les festes”, digué.

 

El pròxim diumenge, 14 de gener, tindrà lloc la cloenda oficial del Cicle de Nadal, a les 11.30 h, a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida, amb l’acte de lliurament de premis al concurs de pessebres i la cantata final “Nadales del món seguint Enric Granados”, que estarà interpretada per diverses corals infantils i juvenils de les Terres de Lleida.