Traductor
Catalan English French Galician German Italian Portuguese Spanish

43a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears

Lleida - Octubre de 2012

+ informació  |  programa 


Accés usuaris
Inici


MÉS D’UN MILER DE PERSONES VISITEN L’EXPOSICIÓ DE SETMANA SANTA A LA CAPELLA DEL PEU DEL ROMEU

General - Informació general

 


Més d’un miler de persones han visitat durant els dies de Setmana Santa la capella del Peu del Romeu de Lleida, seu de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, on han pogut contemplar l’exposició “Terra Ferma i Mar Santa”, una visió gràfica de la Setmana Santa de Lleida i Alacant mitjançant les fotografies de Maria del Carmen Casalilla. A més a més del ja tradicional Calvari muntat pel mestre pessebrista José Antonio Ferrer i el magnífic conjunt de 39 diorames bíblics que s’exposa de manera permanent en la primera planta de la capella, on es reprodueix artísticament la cronologia de la Vida de Jesús, des de la de Anunciació de l’àngel a Maria fins a la seva Resurrecció, obra del Mestre Pessebrista Emili Tordera i la seva esposa Martha Pérez ja traspassada, en una col·lecció de diorames bíblics única a Catalunya. 

Els visitants que hagin anat a la capella del Peu del Romeu de Lleida a veure els diorames, han pogut contemplar la nova incorporació al conjunt de l’escena bíblica corresponent també a la sisena estació del Via Crucis, quan Jesús portant la Creu a les seves espatlles pels carrers de Jerusalem camí al Calvari, es troba amb la seva Mare Maria, acompanyada de Sant Joan, Maria Magdalena i de la Verònica, que eixuga el seu rostre.

El president dels pessebristes lleidatans Àngel León, ha manifestat la seva satisfacció per l’èxit, una vegada més, d’aquesta exposició de diorames: “Vam obrir el diumenge 18 de març i vam tancar  el Dia de la Mona, i si bé la primera setmana va ser fluixa de visitants, amb el mal temps que  tampoc va ajudar, no ha estat així els dies de Setmana Santa, molt especialment el Divendres Sant en que l’afluència va ser massiva i fins i tot va ser necessari fer cua per poder visitar els diorames, de tanta gent que va venir. Per nosaltres representa un gran esforç, però val la pena si veus la resposta de la gent”.  León explica, que tot i que l’exposició ha arribat a la seva fi, la col·lecció de diorames bíblics pot visitar-se durant l’any: “Només cal que el grups, entitats o qui vulgui es posi en contacte amb la nostra entitat i l’obrirem les portes. El nostre desig és que sigui molt més coneguda i visitada del que ja ho és”.

Ens aquest sentit l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes vol oferir la possibilitat de visitar aquests diorames als grups d’infants de catequesi de primera Comunió o als grups de joves de Confirmació: “Ja que la visualització d’aquests diorames és en definitiva explicar plàstica i artísticament els misteris més importants de la nostra fe, com una catequesi de l’Evangeli de Jesús”.