Traductor
Catalan English French Galician German Italian Portuguese Spanish

43a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears

Lleida - Octubre de 2012

+ informació  |  programa 


Accés usuaris
Inici


L’AGRUPACIÓ DE PESSEBRISTES APROVA EN ASSEMBLEA EL SEU PRESSUPOST I PROGRAMA D’ACTIVITATS

Cicle de Nadal - Nous continguts

 

 

Acabat ja el Cicle de Nadal,  la nostra entitat ha celebrat en la tarda del divendres 26 de gener a la Sala de Juntes de la seu social a la capella del Peu del Romeu, l’Assemblea General de Socis amb una nodrida assistència.

 

L’Assemblea la presidit el nostre president Àngel León, acompanyat pel vicepresident Jordi Curcó; el consiliari Mn. Vicenç Alfonso i demés membres de la junta directiva.  En aquesta s’ha aprovat el balanç econòmic de l’any 2016 i el nou pressupost per al desenvolupament de les activitats programades per aquest any 2018, de les quals destaca la propera Festa i Romeria dels Fanalets de Sant Jaume i el Cicle de Nadal, punt àlgid d’activitat de la nostra entitat.


El president Àngel León ha fet un balanç molt positiu dels actes organitzats per l’Agrupació el passat any. Ha destacat el Cicle de Nadal amb una molt bona participació en el Concursos de Pessebres i esmentà els més de 4.000 visitants a l’exposició de diorames i pessebres del Peu del Romeu i l’èxit de públic que omplí l’Auditori el matí del diumenge 14 de gener, en la cloenda del Cicle de Nadal, amb el lliurament de premis als millors pessebres.


PETICIÓ PER A QUE LA ROMERIA DELS FANALETS SIGUI DECLARA FESTA D’INTERÉS NACIONAL

El nostre vicepresident Jordi Curcó aportà noves noticies pel que fa a la petició presentada el 18 de setembre passat a la directora general de Cultura Popular Mª Àngels Blasco, per a que la Romeria dels Fanalets de Sant Jaume sigui declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional. En aquest sentit informà que l’Agrupació ja ha estat informada de la designació d’una tècnica de la direcció general Rosa Mª Canela, com a responsable i coordinadora del procés que ha de dur a bon terme aquesta declaració: “El primer pas serà incloure la Romeria dels Fanalets en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya i  posterior Declaració de Festa Tradicional d’Interès Nacional, que podria arribar fer-se efectiva en la Romeria dels Fanalets del 2019”.

 

JOSÉ ANTONIO FERRER REBRÀ EL TÍTOL DE  “MESTRE FANALER”

En relació a aquesta festa i a proposta del president i junta de l’Agrupació, l’Assemblea va aprovar per unanimitat atorgar a l’artista i ja Mestre Pessebrista José Antonio Ferrer Bordonaba, el títol de Mestre Fanaler, en reconeixement pel conjunt de fanalets artístics que ha confeccionat pels dotze gegants de Lleida i que aquest llueixen en la Romeria dels Fanalets. El títol li serà lliurat en la propera Festa de Sant Jaume.

 

L’Assemblea acordà també fer arribar per escrit l’agraïment de l’entitat als mitjans de comunicació social de Lleida, per la seva valuosa col·laboració en donar difusió als actes i activitats de l’entitat i molt especialment pel que fa als celebrats el passat Cicle de Nadal 2017.